U Javnom akvarijumu i tropikarijumu Beograd

svakodnevno možete videti ribe, životinjice i biljke iz svih krajeva sveta.

 

Ljubitelji akvaristike mogu videti akvarijum sa arowanama, istočnjačkim ribama sreće i blagostanja.

Akvarijum oblika cilindra dimenzija 120x100cm sa zlatnim ribicama svih vrsta: LAVLJA GLAVA, RJYKIN, BLACK MOORE, KOMETA i druge.

Akvarijum od 6 metara dužine i 1.600 litara zapremine na visini od 3 m sa KOI ŠARANIMA. U akvarijumu imamo 50 komada Koi šarana od 15 do 45 cm dužine u raznim varijetetima (standardni, šlajer), raznih kombinacija boja.

Sistem morskih akvarijuma (4 komada), oblika trapeza sa zakrivljenom prednjom stranom i jedinstvenim filterom.

8 akvarijuma od 200-400 litara predviđenih za male morske i slatkovodne ribice i organizme koje inače ne možemo videti u standardnim biotopima zbog veličina i načina života.

Akvarijum oblika valjka sa ribicama, kozicama, puževima i zvezdama sa Jadrana.

Biljni osmougaoni akvarijum sa aquascaping scenografijom, raznim vrstama biljaka i malih aquascaping ribica.

Akvarijume sa skalarima koji se razmnožavaju.

Akvarijume sa južno i centralno američkim ribama.

Sistem akvarijuma sa ribama iz Save i Dunava sa originalnom scenografijom.

Akvaterarijum sa velikim kornjačama.

Sistem AKVAPONOG uzgajanja riba i biljaka za ljudsku ishranu.

O svim pomenutim vrstama ribica možete dobiti odštampane brošurice o njihovom životu, ishrani i razmnožavanju.

Za ljubitelje teraristike pripremili smo “REPTIL KORNER“ u koji su smeštene kućice-terarijumi za različite vrste gmizavaca. Tu su zmije iz roda smukova, leopard gekoni, tarantule, iguane i škorpioni. Ishrana ovih stvorenja je specifična pa svakog dana možete prisustvovati, pa čak i aktivno učestvovati.

Srebrna-Arowana-Javni-Akvarijum-i-Tropikarijum-Beograd

Srebrna Arowana

Crvenouhe-kornjace-javni-akvarijum-i-tropikarijum-beograd

Crvenouha kornjača

Crvenouhe-kornjace-javni-akvarijum-i-tropikarijum-beograd

Akvarijum sa japanskim Koi šaranima

Crvenouhe-kornjace-javni-akvarijum-i-tropikarijum-beograd

Reptil korner – Sajam Akvaristike i Teraristike

Crvenouhe-kornjace-javni-akvarijum-i-tropikarijum-beograd

Bonsai korner

Crvenouhe-kornjace-javni-akvarijum-i-tropikarijum-beograd

Bioskopska sala

BONSAI KORNER je u spoljnom, dvorišnom prostoru.

Tu je izloženo oko 50 bonsai drveća razlicitih veličina i starosti. Svo drveće je sakupljeno iz prirode, sa naših planina i šuma (Zlatibor, Kopaonik, Beljanica, Žabljak…). Drveće je pronalaženo u vrlo nepristupačnim predelima, na obroncima planina, na klizištima i kamenolomima, tako da smo mi donošenjem drveća u naš “Bonsai korner” produžili život tim biljkama. Neretko je bilo dovoljno da padne jedna kiša i da drvo ispadne iz zemlje i osuši se.

Tehnikama usmeravanja i orezivanja grana i korena poteklim od drevnih kineza i japanaca doterali smo, inače interesantne oblike izvornih stabala i dobili smo naše bonsai drveće.

ZIDOVI SA BILJKAMA su sastavni deo modernog urbanizma u svetu. U Javnom akvarijumu i tropikarijumu Beograd možete videti primere unutrašnjih i spoljašnjih zidova sa biljkama. Tehnologije izrade zidova sa biljkama su različite ali kod nas se možete upoznati sa nekim načinima.

PTICE IZ AFRIKE, PAPAGAJI I EGZOTE ukrašavaju naš prostor i čine nam dobro društvo. Svaki prirodni kutak ima i svoje stanovnike, a ptice su obavezni učesnici našeg prirodnjačkog delovanja. Cvrkut ptica, govor papagaja i žubor vode iz akvarijuma su prijateljski zvukovi prirode koje ne treba zaobići.

Ljubitelji ribolova i ronjenja u domaćim vodama mogu videti i naše vrste riba i biljaka iz Save, Dunava, Savskog jezera i drugih voda. Ovaj deo nazvali smo DOMAĆI KUTAK i ovde možete videti ribice, ribe i ribetine iz naših, domaćih voda.

BEBI KUTAK – tišina, male bebe ribice plivaju…

U našoj bioskopskoj sali prikazujemo filmove iz oblasti akvaristike, ronjenja, prirode, ekologije, dizajna i drugih srodnih oblasti. Prikazivanje projekcija počinje u decembru mesecu i raspored prikazivanja će biti objavljen na našem sajtu.

Ovo je za sada naš standardni program ali svakim mesecom će biti sve više detalja, sadržaja i dešavanja, što možete pratiti na društvenim mrežama.