Kako i koliko treba hraniti akvarijumske ribice?

 

Osnova za uspešno održavanje akvarijuma je korektno urađen filterski sistem, adekvatna veličina akvarijuma i količina ribica u akvarijumu.

Drugi važan faktor uspešnog čuvanja ribica je umereno hranjenje ribica kvalitetnom hranom. U svakom slučaju potrebno je obratiti pažnju da se nikada ne ubacuje velika količina hrane u akvarijum.

Količinu hrane morate sami utvrditi empirijski, poštujući jedno prosto pravilo, kada ubacite hranu u akvarijum, hrana treba da se zadrži najviše 2 do 3 minuta. Ukoliko ribice ne pojedu hranu u tom roku, izvadite višak hrane mrežicom, a sutra im dajte manje.

Ribice hranite jednom dnevno, eventualno dva puta dnevno ali onda ubacite manju količinu hrane (obično se jedan veliki obrok podeli u dva manja). 

Da bi ribice brzo pojele hranu i da sva hrana bude dobro iskorišćena, treba kupiti hranu određene vrste i granulacije u zavisnosti od vrsta i veličina ribica koje imate. Sada postoje hrane za skoro svaku grupaciju i veličinu ribica.

Naš savet je da kupujete isključivo originalno zapakovane hrane, poznatih proizvođača, sa vakuumski zatvorenim kutijama jer je to garant kvaliteta. Nikako nemojte uzimati prepakovane hrane u sumnjivim, loše odštampanim pakovanjima, jer tu nikako ne možete proveriti kvalitet.

UPAMTITE: ZDRAVLJE, LEPOTA I DUGOVEČNOST RIBICA, UGLAVNOM ZAVISI OD KVALITETA HRANE I DOBROG FILTRIRANJA.

Vaš Javni akvarijum i tropikarijum Beograd.